Wiśniowy przekładaniec- przepis
( Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania ciasto.
Moja podpowiedź- na początku przygotuj sobie sobie galaretki, bo długo stygną. )
1. Biszkopt z 4 jaj. (jasny lub ciemny , wg uznania)
2. Masa wiśniowa
Składniki:
1 dżem wiśniowy,
2 galaretki wiśniowe.
Wykonanie:
1.Galaretki rozpuścić w 500ml wody i ostudzić.
2. W w/w galaretkach rozmieszać dżem.
3. Tężejącą masę wylać ma biszkopt.
3. Masa śmietanowa
Składniki:
500-600ml śmietany 30%- do ubijania
2 mixy do śmietany lub śmietanę śnieżkę
3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
1.Śmietanę ubić na sztywno
2.Dodawać powoli mix i cukier puder
3. Wylać na masę wiśniową
4. Galaretka
Składniki:
2 galaretki wiśniowe
Wykonanie:
1. Galaretki rozpuścić jak w przepisie na opakowaniu .
2. Tężejące wylać na masę śmietanową.
Ciasto na 1 godzinkę wstawić do lodówki i gotowe:)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz